Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

В сградата на Министерството на енергетиката са разположени снимки с емоционални и вълнуващи инициативи в подкрепа на хората в неравностойно положение

свали снимката

В сградата на Министерството на енергетиката  от  25 октомври до 1 ноември 2023г. ще бъдат разположени снимки с емоционални и вълнуващи инициативи в подкрепа на хората с увреждания, организирани от благотворителната организация „Ела и Ти“.

Фондацията започва дейността си с изготвяне на красиви изделия от отпадъци, като включва активно самите граждани. Част от инициативите са посещения на труднодостъпни места за хора в неравностойно положение – със затруднена или невъзможна подвижност, с помощта на специализиран екип от Планинско спасяване - Пазарджик, Планинска спасителна служба-отряд Дупница, Пещерно спасяване и пещерни клубове от страната. До момента фондацията е помогнала на повече от 150 души в неравностойно положение да прекарат време сред природата.

Всяка инициатива е свързана и с изграждането на адаптирана атракционна система като издигане с въже, което допринася тази група хора да се докосне до непознатия свят на природата и същевременно, напускайки познатите им стени на дома, да прекарат един различен ден, който за мнозина е ежедневие. Инициативите са възможни с участието на професионалисти в сферата на пещерно и планинско спасяване със специализиран инвентар. За придвижването на един човек в неравностойно положение е необходим екип от шестима души, както и специализиран транспорт.

Министерството на енергетиката подкрепя дейността на благотворителната организация „Ела и Ти“, посветена на хората в неравностойно положение. Дългът ни като общество към хората в неравностойно положение е да изградим среда, в която те да се чувстват достойни и пълноценни граждани на нашата държава.

Подробна информация за инициативите и начините, по които може да бъде подкрепена дейността на благотворителната организация можете да откриете тук.

отпечатай тази страница