Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Министър Румен Радев участва в тържественото отбелязване на патронния празник и 70-годишнината от основаването на Минно-геоложкия университет

свали снимката

Министърът на енергетиката Румен Радев участва в тържественото отбелязване на патронния празник и 70-годишнината от основаването на Минно-геоложкия университет “Св. Иван Рилски”. По време на церемонията беше открит и новоизграден монумент на патрона на висшето училище и покровител на българския народ – Свети Иван Рилски Чудотворец. 

„70 години означават традиции, утвърдени практики; означават стабилност, последователност, устойчивост на този процес на преподаване, на утвърждаване – както на научно познание, така и прехвърлянето му към следващото поколение, към Вас‘‘, подчерта в словото си министърът на енергетиката Румен Радев.

В рамките на тържествената програма се състоя и традиционното за университета приобщаване на студентите първокурсници към гилдията на миньорите и геолозите. Раздадени бяха също десет стипендии на отличници от трите факултета на МГУ.

Минно-геоложкият университет “Св. Иван Рилски” е единственото висше училище в България, което в продължение на седем десетилетия осигурява висококачествено образование в областта на проучването, добива и преработката на минерални и енергийни суровини. В своята дългогодишна история университетът е подготвил над 30 000 специалисти с висше образование – български и чуждестранни граждани от близо 40 държави в Европа, Азия, Африка, Южна и Централна Америка.

отпечатай тази страница