Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Теменужка Петкова: От кражбите на електроенергия потърпевши са всички потребители

свали снимката

Кражбите на електроенергия са сериозен проблем. Потърпевши от него са всички потребители, тъй като всяко посегателство води до понижаване на качеството на услугата. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на дискусия, посветена на кражбите на електроенергия, организирана от в. "24 часа". По думите на министър Петкова темата за посегателствата върху енергийната инфраструктура трябва да бъде разглеждана и през призмата на националната сигурност.

Пред участниците в дискусията министър Петкова припомни свършеното през последните години и очерта бъдещите стъпки за справяне с проблема.

Законът за енергетиката беше променен и това даде възможност на Комисията за енергийно и водно регулиране да приеме правила за измерване на електрическата енергия, подчерта енергийният министър. По нейните думи именно тези правила ясно регламентират стъпките, които ще се предприемат в бъдеще при такива посегателства.

Министър Петкова отбеляза и ролята на трите електроразпределителни дружества и на ЕСО в борбата срещу кражбите на електроенергия. Компаниите са съпричастни към стремежа да бъде решен проблемът и инвестират сериозни средства за това, внедрявайки нови технологични решения за проследяване на кражбите, отбеляза Петкова.

 

отпечатай тази страница