Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Задълбочаването на енергийното сътрудничество на България с Швеция, Финландия и Дания беше обсъдено днес на среща в Министерството на енергетиката

свали снимката

Възможностите за задълбочаване на енергийното сътрудничество бяха във фокуса на срещата на министъра на енергетиката Румен Радев с посланиците на Швеция, Финландия и Дания у нас Катарина Рангнит, Кристина Кувая-Ксантопулос и Йес Брогорд Нилсен. Срещата се проведе в Министерството на енергетиката в присъствието на зам.-министър Николай Николов и експерти от международната дирекция.

Сред темите на разговора бяха също енергийната диверсификация и сигурността на достъпа до енергийни ресурси, предизвикателствата пред енергийния преход, използването на природния газ като преходно гориво в енергийната трансформация, както и амбициите в развитието на ядрената енергетика и ВЕИ. Акцент бе поставен и върху енергийната свързаност и сътрудничеството на Балканите.

В края на срещата посланиците на трите приятелски страни изтъкнаха, че България е значим партньор и е важно двустранните отношения помежду им да бъдат запазени и да се развиват.

отпечатай тази страница