Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Задълбочаването на енергийното сътрудничество между България и Обединeните арабски емирства беше обсъдено днес на среща в Министерството на енергетиката

свали снимката

Възможностите за задълбочаване на енергийното сътрудничество бяха сред акцентите по време на срещата между министъра на енергетиката Румен Радев и посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми. Срещата се проведе в Министерството на енергетиката. В нея участваха заместник-министър Николай Николов и експерти от международната дирекция.

Сред темите на разговора бяха също предизвикателствата пред енергийния преход,  енергийната диверсификация и сигурността на достъпа до енергийни ресурси. Акцент бе поставен и върху потенциала за задълбочаване на сътрудничеството между България и ОАЕ в сферата на технологиите, свързани с производството на зелен водород и електроенергия.

Посланик Султан Алнуайми представи и подробна информация относно организацията и основните теми на дискусии в рамките на предстоящия глобален форум, посветен на предизвикателствата в областта на енергетиката, който ще се проведе в Дубай в края на годината.

По време на срещата посланик Алнуайми и министър Радев се обединиха около позицията, че България е значим партньор за Обединените арабски емирства и за двете страни е важно да запазят своите отношения и да ги развиват.

отпечатай тази страница