Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Министрите Андрей Живков и Валери Белчев обсъдиха проблемите на „Топлофикация София“ със столичния кмет Йорданка Фандъкова

Актуалното състояние на "Топлофикация София" и възможните решения за компенсиране на разликата между увеличаващата се цената на природния газ и регулираната цената на топлинната енергия обсъдиха на среща в Министерството на финансите министрите Андрей Живков и Валери Белчев със столичния кмет Йорданка Фандъкова, заместник-кмета Дончо Барбалов и изпълнителния директор на дружеството инж. Александър Александров.

Повод за срещата е големият скок на цената на природния газ в последните месеци, който създава дисбаланс между цената, на която "Топлофикация София" купува и цената, на която продава топлинната енергия на своите потребители. Участниците в разговора се обединиха около виждането, че е необходимо да се намери механизъм, който да стабилизира работата на дружеството, без това да се отрази на крайните потребители.

Общинските дружества "Столичен електротранспорт" ЕАД и "Метрополиен" ЕАД също могат да бъдат компенсирани заради поскъпването на електрическата енергия, както е за всички фирми, които купуват електроенергия на свободния пазар – една от мерките на правителството в помощ на бизнеса, увери министър Живков.

отпечатай тази страница