Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Теменужка Петкова: Ще надграждаме постигнатото от последните две години

Теменужка Петкова: Ще надграждаме постигнатото от последните две години свали снимката

В сектор Енергетика има много предизвикателства и ни предстои сериозна работа, за да надградим постигнатото през последните две години. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред журналисти по време на церемонията за приемане на поста от Николай Павлов. Тя посочи финализирането на процеса по пълна либерализация на електроенергийния пазар и пазара на природен газ като една от най-важните предстоящи задачи в сектора.

По нейните думи, довършването на казуса АЕЦ "Белене" по възможно най-добрия за обществото начин също стои на дневен ред. "Когато е похарчен толкова сериозен финансов ресурс, ние сме длъжни да постигнем най-доброто решение", допълни тя.

Следващият сериозен приоритет в работата на Министерството на енергетиката е свързан с предстоящото решение на Европейската комисия по антимонополното дело срещу БЕХ, "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз".

Министър Петкова благодари на своя предшественик Николай Павлов и посочи, че постигнатата финансова стабилизация на държавните енергийни дружества е доказателство, че направеното през последните две години е реална реформа в сектор Енергетика.

По думите на Николай Павлов усилията за осигуряване на финансова стабилност на дружествата от сектора са били в центъра на вниманието му като служебен министър на енергетиката. "Това ще улесни работата и на г-жа Петкова и нейния екип", посочи Николай Павлов.

отпечатай тази страница