Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

В АЕЦ „Козлодуй“ ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5 блок

На 29 май, сряда, от 10.30 часа в АЕЦ „Козлодуй“ ще се проведе церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на централата. В церемонията ще участва министърът на енергетиката Владимир Малинов, поканен е и министър-председателят Димитър Главчев.

В изпълнение на своята програма за диверсификация на ядреното гориво, АЕЦ „Козлодуй“ сключи договор с „Уестингхаус Електрик Швеция АВ“ за доставка на гориво за 5-ти блок. Първата пратка пристигна през м. април и по време на плановия годишен ремонт на блока се извършва зареждане на касетите за използване.

Диверсификацията на свежото гориво е ключов приоритет в работата на АЕЦ „Козлодуй“. С внедряването на свежо ядрено гориво, произведено в Съединените американски щати, се гарантира сигурната и безопасна експлоатация на централата.

Молим представителите на медии, които желаят да присъстват на церемонията, да подадат данните си до 16 часа днес, 28 май – трите имена, медия и номер на автомобил – на следния имейл адрес в АЕЦ „Козлодуй“- info@npp.bg.

Молим журналистите, които ще присъстват на церемонията, да бъдат в информационния център на „АЕЦ Козлодуй“ в 10 часа. Допълнителното време е необходимо за преминаване на задължителния инструктаж при посещение на централата.

 

отпечатай тази страница