Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Министрите Росен Христов и Костас Скрекас проведоха първо заседание на работната група за петролопровода Александруполис-Бургас

свали снимката

Министрите на енергетиката на България и Гърция Росен Христов и Костас Скрекас дадоха началото на първото заседание на двустранната междуведомствена работна група на високо равнище за петролопровода Александруполис-Бургас. Срещата, която се проведе в Атина, е в изпълнение на Меморандума за сътрудничество в проучването на възможността за изграждане на петролопровод Александруполис-Бургас, подписан от двамата министри през февруари тази година по време на работното посещение на президента Румен Радев в Гърция.

В началото на срещата Христов и Скрекас отбелязаха важността на стратегическия проект за двете държави и енергийната сигурност на региона. Набелязани бяха редица конкретни стъпки за постигане целите на меморандума в най-кратки срокове и бяха разпределени задачи с отговорници от екипите на българските и гръцките институции, които ще изследват възможностите за структуриране на проект за изграждане на нефтопровода.

 

отпечатай тази страница