Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Заместник-министър Ненов: Енергийният преход трябва да бъде структуриран, плавен и справедлив, така че никой да не бъде изоставен

свали снимката

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов участва в  конференцията на високо равнище „Енергийна сигурност след 2023 година: Подготовка за зимния сезон в турбулентни времена“, която се проведе във Варшава.

"Енергийният преход трябва да бъде структуриран, плавен и справедлив, така че никой да не бъде изоставен", подчерта в изказването си българският заместник-министър.

По думите на Красимир Ненов газовите мощности могат да бъдат прескочени, за да се избегне заключващия им ефект и директно да се премине към нискоемисионни технологии."Важно е да се отчитат спецификите на всяка страна, за да се вземат правилните решения", посочи още той.

В мащабния форум в полската столица участваха също и полският министър на климата и околната среда Анна Москва, министърът на икономиката на Словашката република Петър Довхун, министърът на енергетиката на Литва Дайниус Крейвис и други.

 

отпечатай тази страница